Tijd om wakker te worden?

Het Nederlandse volk wordt gigantisch bij de neus genomen. Op meer dan één manier: pensioenen. We betalen met zijn allen pensioenpremie. Verplicht. Dat geld gaat in afzonderlijke pensioenfondsen. De besturen daarvan zijn NIET door ons gekozen, maar zijn benoemd door de politiek.

En die pensioenbesturen verkwanselen ons geld? Geld dat van ons allemaal SAMEN is. En wat bestemd is voor ONZE oude dag. We hebben dat ZELF gespaard. En we laten het door hen beleggen?!?

Mensen, mensen. Wordt eens wakker. Hoe de politiek, en het maakt niet uit WELKE partijen er aan de macht zijn, met ons omgaat laten wij allemaal zomaar gebeuren?

Weten we niet precies weten hoe politiek werkt?

Werking: ik als persoon stem om een politiek partij. Als die partij genoeg stemmen krijgt van ook andere personen zoals ik, zijn ze de grootste partij.

De grootste partij zijn in ons Nederland wil helaas niet zeggen dat ze ook ALLEEN kunnen regeren. Daarvoor heeft de grootste partij ALTIJD te weinig stemmen.

Ze zullen altijd met andere partijen samen moeten werken om te kunnen regeren. En dat wil ook zeggen dat ze ALTIJD wat van hun belangrijke standpunten, waardoor ik op ze gestemd heb, letterlijk overboord moeten gooien.

De hele politiek is dus eigenlijk een grote wassen neus.

Ik heb wel een soort van oplossing : als we allemaal nou eens niet meer zouden stemmen?! Wat zou er dan gebeuren?!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s